"Μα φυσικά και νοιάζομαι"

"Μα φυσικά και νοιάζομαι"

07/03/2021 - 18:41

Η συναρπαστική ταινία του Netflix με τον σαρκαστικό τίτλο: "Μα φυσικά και νοιάζομαι" μας μεταφέρει στη σημερινή εκδοχή του αμερικανικού ονείρου, όπου για να αποκτήσεις πλούτη, φήμη και δόξα θα πρέπει να θυσιάσεις ό,τι αγαπάς περισσότερο και να το αντικαταστήσεις με τον πόθο σου για χρήματα.

 

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας "Μάρλα Γκρέισον" που υποδύεται εξαιρετικά η αγγλίδα ηθοποιός Ρόζαμουντ Πάικ, θέτει, εξαρχής, το ερώτημα ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέξουν τι επιθυμούν να είναι στη ζωή τους, γεγονός που θα συνεπάγεται και τον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφέρονται. "Τι προτιμάς να είσαι πρόβατο ή λιοντάρι;" μας ρωτά η "Μάρλα". Η πρωταγωνίστρια δηλώνει ευθέως, χωρίς κάποιον ηθικό φραγμό, ότι ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. 

 

Στην ταινία τίποτα δεν είναι όπως μοιάζει, η Μάρλα Γκρεισον έχει στήσει μια ολόκληρη επιχείρηση εξαπάτησης ηλικιωμένων, με το πρόσχημα ότι νοιάζεται και θέλει να τους προστατέψει από τυχών επιτήδειους ή ακόμη και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Εμφανίζεται στους ηλικιωμένους ως δικαστική συμπαραστάτρια και μέσω της χειραγώγησης τους εξαναγκάζει να  μείνουνσε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και στη συνέχεια ιδιοποιήται όλα τα περιουσικά τους στοιχεία.

 

Κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της ταινίας διαδραματίζει η Νταϊάν  Γουίστ στο ρόλο της "Τζένιφερ Πίτερσον" μιας εύπορης ηλικιωμένη και μητέρας ενός πρώην στελέχους της ρωσικής μαφίας, που υποδύεται ο  γνωστός σε όλους μας από τη σειρά "Game of Thrones", Πίτερ Ντίνκλεϊτζ. 

 

Η επιτυχία της ταινίας βασίζεται ιδιαιτέρως στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών που προαναφέραμε αλλά και στο ανατρεπτικό τέλος που φέρει τη δικαίωση και την ηθική ικανοποίηση στους ηλικιωμένους που εξαπατήθηκαν.

 

Search the website

Connectome Projects

News