Η γκαλερί Sprüth Magers εγκαινιάζει την έκθεση έργων της Cindy Sherman

Η γκαλερί Sprüth Magers εγκαινιάζει την έκθεση έργων της Cindy Sherman

07/12/2020 - 16:18

Η γκαλερί Sprüth Magers στο Βερολίνο, συνεχίζει την την δυναμική της πορεία, παρά τις αντιξοότητες που έχει επιφέρει η πανδημία. Είναι μια διεθνής γκαλερί αφιερωμένη στην πρωτοποριακή σύγχρονη τέχνη.

Αυτή τη περίοδο εγκαινιάζει την έκθεση έργων της Cindy Sherman η οποία θεωρείται ευρέως ως μια από τους πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες της εποχής μας και το έργο της ακρογωνιαίος λίθος της μεταμοντέρνας φωτογραφίας.Η Sherman μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1977 και σύντομα άρχισε να εργάζεται σε μια σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών των οποίων τα εννοιολογικά θεμέλια συνεχίζουν να απασχολούν το έργο της μέχρι και σήμερα. Τα έργα της αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της σχετικά με τις στερεότυπες, κινηματογραφικές έννοιες της θηλυκότητας στο μυαλό των θεατών.

Η Cindy Sherman από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, φωτογραφίζει τον εαυτό της σε ρόλους εμπνευσμένους από στερεότυπα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και από πραγματικούς ανθρώπους και εικόνες εμπνευσμένες από την ιστορία της τέχνης. Η μοναδική θεατρική της προσέγγιση αποκαλύπτει το βαθμό στον οποίο τα στερεότυπα είναι εδραιωμένα στην πολιτιστική φαντασία. Το επιβλητικό, σύνθετο έργο της Sherman βασίζεται στον κινηματογράφο, τον ρεαλισμό και το τραγελαφισμό, και είναι ενσωματωμένο σε μια σειρά μεταμοντέρνων και φεμινιστικών θεωριών.

Η δουλειά της δημιουργήθηκε σε σειρά που αντιστοιχεί σε αυτόνομα σύνολα. Έχει αναδείξει επανειλημμένα τον βαθμό στον οποίο το βλέμμα του θεατή προσαρμόζεται μέσα από διάφορους τρόπους. Η επιδέξια, πρόκληση τέτοιων κλισέ, όπως είναι τα στερεότυπα, συμβαδίζει με την υπονόμευσή τους αλλά και  με την ικανότητά της να συγχωνεύει το φανταστικό με το πραγματικό. Μέσα από τα έργα της εξετάζει τη σημερινή δυναμική της δημιουργίας ταυτότητας και της αυτο-εμφάνισης και τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζει η φωτογραφία στην τέχνη. 

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση της Sherman μέσα από τη διαδικτυακή ξενάγηση που παρέχει η γκαλερί Sprüth Magers στο φιλότεχνο κοινό ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://spruethmagers.com/exhibitions/cindy-sherman-cindy-sherman-berlin-2020/

 

 

 

Search the website

Connectome Projects

News